Noaptea Oceanelor

Vineri seara, pe 7 iunie 2024, între orele 20:00 și 22:00, peste 120 de elevi din liceul nostru, coordonați de doamna profesoară Narcisa-Ioana RADION, au avut ocazia să participe la o activitate deosebită la Acvariul din Tulcea. Evenimentul a fost organizat de ONG-ul Mare Nostrum din Constanța și a fost parte a unui proiect internațional dedicat protejării Mării Negre.

Proiectul „Îmbunătățirea accesului public online la datele de monitorizare și privind deșeurile marine în bazinul Mării Negre” (MARLITER) este o inițiativă inovatoare care îmbină tehnologia informațională cu politicile de management durabil și educația non-formală. Scopul acestui proiect este de a spori conștientizarea și de a construi capacitatea necesară pentru reducerea poluării marine. MARLITER este finanțat prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre și susținut de Uniunea Europeană, împreună cu țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Elevii noștri au fost entuziasmați să ia parte la activitățile proiectului. Reprezentanții ONG-ului Mare Nostrum au oferit elevilor o gamă variată de materiale educative, facilitând formarea unor grupuri de lucru care au încurajat un schimb constructiv de idei. Aceste grupuri au contribuit la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța reducerii deșeurilor marine pentru protejarea ecosistemului Mării Negre.

Activitatea a fost un succes din toate punctele de vedere. La final, elevii au fost recompensați cu diplome de participare, pliante și alte mici surprize oferite de ONG Mare Nostrum.

Mai jos, vă prezentăm câteva imagini care surprind momentele deosebite ale activităților desfășurate.




Ați putea dori, de asemenea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *