Despre noi

Scurt istoric al Liceului Teoretic „Ion Creangă”

În anul 1919, se înființează Școala Normală de învățători.
În primii ani de funcționare, profesorul Constantin Motomancea, directorul Liceului “Principele Carol” (în prezent Colegiul Dobrogean “Spiru Haret”), a fost director şi al Școlii Normale. Cadrele didactice erau titulare ale liceului.
Documentele existente atestă că școala a funcţionat până în anul 1934.
În anul 1949 se reînfiinţează, Şcoala Pedagogică mixtă şi a funcţionat până în anul 1968.
Se redeschid porţile liceului în anul 1968. Funcționează până în anul 1982 an în care s-a transformat în liceu industrial.
După decembrie 1989, Liceul industrial nr. 5 devine Şcoala Normală Tulcea. În anul 1996, îşi schimbă denumirea în Liceu Pedagogic. Din anul 2011 se numește Liceul Teoretic “Ion Creangă”.

Amplasare

Liceul Teoretic ”Ion Creangă” este situat în municipiul Tulcea, cartierul C5, lângă Finanțele Publice, Adresa Str. Comerţului, nr 11C, telefon: 240531376, e-mail lic_i_creanga_tl@yahoo.ro, http://www.licioncreangatl.ro/.
Accesul de la domiciliu spre liceu al elevilor și a personalului școlii, este relativ ușor, fiind plasat între două artere mari din municipiu, iar orarul mijloacelor de transport public, asigură accesul într-un interval de timp optim indiferent de zona orașului sau celor care fac naveta.
Şcoala este situată într-o zonă ce asigură un grad sporit de securitate. Liceul îşi oferă serviciile educaţionale tinerilor din sectorul de străzi arondat instituției, dar avem elevi din tot oraşul, precum şi din judeţ. Elevii nostri din localitățile județului beneficiază de serviciile de cazare și masă din cadrul internatului liceului, situat pe Aleea Trifoiului nr 1, în cartierul I.L.Caragiale, la o distanță de aproximativ 500 m de liceu, unde funcționează și grădinița de aplicație (program normal și program prelungit).

https://www.pedagogic-blog.tulcea-web.ro/